De zomeractiviteiten van Senioren Zomerdaagse 2021

AUGUSTUS 2021

Dinsdag 3 augustus

1. In gesprek over onze stad

PROGRAMMA
Dinsdagochtend 3 augustus gaan we in gesprek over onze stad. Dit doen we op informele wijze, samen met Dick Nauta, die 40 jaar als communicatieadviseur voor de gemeente heeft gewerkt. Natuurlijk horen we van hem hoe hij de opbouw en groei heeft ervaren en wat zijn bijdrage geweest is.

Datum: Dinsdag 3 augustus
Tijd: 10:30 uur
Plaats: Wijkcentrum Zuiderzee, Waddenlaan 1
Max. deelnemers: 25

Dinsdag 10 augustus

2. Excursie ‘Groene Velden’

De Groene Velden is een bekend woon- en bedrijvengebied in Lelystad. Bekend, maar welke bedrijven zitten hier en wat doen ze?

In deze excursie bezoeken we drie bedrijven waar eigenaren ons hun bedrijf laten zien en vertellen over hun werkzaamheden.
Allereerst bezoeken we ‘Atelier De groene weide’, zoals ze zelf zeggen: “Een creatieve werkplaats…, laagdrempelig voor iedere creatieve uiting”.
Vervolgens bezoeken we ‘Tuin en Thee’, vroeger een eco-bloemenkwekerij, nu een prachtige bezoekerstuin met vijvers. Hier krijgen we uitleg over het bedrijf en worden we getrakteerd op koffie/thee met wat lekkers.

Tenslotte gaan we naar ‘Wijngaard El Placer’.
Dit is een wijngaard waar op biologische wijze wijn wordt gemaakt. We krijgen hier een rondleiding door de wijngaard en wijnmakerij en …..kunnen ook van de wijn proeven.

Datum: Dinsdag 10 augustus
Tijd: 13.00 – max. 17.00 uur
Plaats: Tuin en Thee, Groene velden 155
Max deelnemers: 16
Kosten: € 18,50 p.p
Aanmelden: voor 30 juli

Donderdag 12 augustus

3. Fiets- en scootmobieltocht

Met Harry Swart en Bert van Maaren

PROGRAMMA
Onder het genot van een kopje koffie maken we kennis met elkaar en krijgen we uitleg; daarna stappen we op de fiets/scootmobiel. Vanuit de Hanzeborg fietsen we via een mooie route naar het Natuurpark waar Bert van Maaren ons rondleidt. Onderweg staat er ergens een picknick voor u klaar.
De tocht is ongeveer 18 km. Rond 15.00 uur zijn we terug bij de Hanzeborg.

Begeleiding en bezemwagen aanwezig.

Datum: Donderdag 12 augustus
Tijd: 10.00 – 15.00 uur
Verzamelen: Plein 201 (Gebouw de Hanzeborg)
Max. deelnemers: 12
Kosten: € 15,50 p.p.
Aanmelden: voor 2 augustus

Dinsdag 17 augustus

4. Senioren Yoga

Door Ilse Onrust

Naarmate we ouder worden is de kans groter dat we te maken krijgen met een strammer lijf. Bij yoga rekken en strekken we de spieren en zorgen er zo voor dat ook de gewrichten soepel blijven. Tijdens deze les gaan we op een vriendelijke en zachte manier bewegen, maar er zal ook aan dacht zijn voor de ademhaling. Niet alleen het lichaam, maar ook de geest komt tot rust.

Yoga is voor iedereen, ook mensen die fysiek beperkt zijn kunnen meedoen. Doe mee en ervaar het positieve effect van yoga!
Het is aan te raden om makkelijk zittende kleding te dragen. Yogamatten zijn aanwezig. Indien u het prettig vindt, kunt u een hand- doek meenemen.

Datum: dinsdag 17 augustus
Tijd: 10:30 – 11:30 uur
Plaats: Dans en Balans, Merwede 10
Max. deelnemers: 8
Kosten:  € 8,00 p.p
Aanmelden: voor 6 augustus

Donderdag 19 augustus

5. Een kijkje in de keuken van Wageningen Universiteit en research (WUR)

We bezoeken het proefbedrijf van Praktijkonderzoek Plant & Omgeving tussen Lelystad en Swifterbant. Hier bevindt zich ook het Toepassings-centrum Duurzame Energie. We krijgen een korte introductie over de WUR en Open teelten. Ook de toekomst van ons dagelijks voedsel krijgt volop aandacht. Onderdeel van deze ochtend is een rondrit met uitleg met de excursiewagen langs de proeftuin: ‘Lelystad als centrum van agrarische innovaties’. Er is voldoende gelegenheid tot het stellen van vragen over.

Datum: donderdag 19 augustus
Tijd: 10.00 – 12.00 uur
Adres: Prof. Broekemahoeve, Elandweg 84, Lelystad
Max. deelnemers: 20
Kosten: € 13,00 p.p.
Aanmelden: vóór 9 augustus

Donderdag 26 augustus

6. De Lelystadse Boer

Het biologisch-dynamisch agrarisch bedrijf De Zonneboog van de familie Schieman is een bedrijf met geschiedenis. Al pionierend, gestart in 1971, heeft dit bedrijf in de afgelopen 50 jaar grote ontwikkelingen en veranderingen doorgemaakt. Zij schakelde om van gangbare akkerbouw naar biologisch-dynamische teelt met een scala aan producten en gewassen.

Tijdens de excursie horen we het verhaal van het bedrijf en ook van het project De Lelystadse Boer. Dit project is een samenwerkingsverband van 70 agrarische bedrijven rond Lelystad Airport.

Datum: donderdag 26 augustus
Tijd: 10.30 uur – 12.30/13.00 uur
Adres: Biologisch-dynamisch bedrijf De Zonneboog, Zeebiesweg 50, 8219 PT Lelystad
Max. deelnemers: 12
Kosten: € 17,50 p.p.
Aanmelden: vóór 16 augustus

Samen op Stap

Een zomerprogramma vol met activiteiten in samenwerking met Lelystad Vitaal, Sportbedrijf, Sportservice Flevoland en Senioren Zomerdaagse.

Kijk ook op onze pagina met handige links voor nog meer activiteiten.

Algemene voorwaarden

Privacy Verklaring

Stichting Senioren Zomerdaagse Lelystad
Tel: 06 30 68 12 36
zomerdaagse@outlook.nl