De zomeractiviteiten van Senioren Zomerdaagse 2021

AUGUSTUS 2021

1. Excursie ‘Groene Velden’

 

Dinsdag 10 augustus
Tijd: nog niet bekend

De Groene Velden is een bekend woon- en bedrijvengebied in Lelystad. Bekend, maar welke bedrijven zitten hier en wat doen ze?

In deze excursie bezoeken we drie bedrijven waar eigenaren ons hun bedrijf laten zien en vertellen over hun werkzaamheden.
Allereerst bezoeken we ‘Atelier De groene weide’, zoals ze zelf zeggen: “Een creatieve werkplaats…, laagdrempelig voor iedere creatieve uiting”.
Vervolgens bezoeken we ‘Tuin en Thee’, vroeger een eco-bloemenkwekerij, nu een prachtige bezoekerstuin met vijvers. Hier krijgen we uitleg over het bedrijf en worden we getrakteerd op koffie/thee met wat lekkers.

Tenslotte gaan we naar ‘Wijngaard El Placer’.
Dit is een wijngaard waar op biologische wijze wijn wordt gemaakt. We krijgen hier een rondleiding door de wijngaard en wijnmakerij en …..kunnen ook van de wijn proeven.

2. Fiets- en scootmobieltocht

Door Harry Swart

Donderdag 12 augustus
Tijd: nog niet bekend

PROGRAMMA
Onder het genot van een kopje koffie maken we kennis met elkaar en krijgen we uitleg; daarna stappen we op de fiets/scootmobiel. Vanuit de Hanzeborg fietsen we via een mooie route naar het Natuurpark waar Bert van Maaren ons rondleidt. Onderweg staat er ergens een picknick voor u klaar.
De tocht is ongeveer 18 km. Rond 15.00 uur zijn we terug bij de Hanzeborg.

Begeleiding en bezemwagen aanwezig.

3. Senioren Yoga

Door Ilse Onrust

Dinsdag 17 augustus
Tijd: 10:30 – 11:30 uur

Naarmate we ouder worden is de kans groter dat we te maken krijgen met een strammer lijf. Bij yoga rekken en strekken we de spieren en zorgen er zo voor dat ook de gewrichten soepel blijven. Tijdens deze les gaan we op een vriendelijke en zachte manier bewegen, maar er zal ook aan dacht zijn voor de ademhaling. Niet alleen het lichaam, maar ook de geest komt tot rust.

Yoga is voor iedereen, ook mensen die fysiek beperkt zijn kunnen meedoen. Doe mee en ervaar het positieve effect van yoga!
Het is aan te raden om makkelijk zittende kleding te dragen. Yogamatten zijn aanwezig. Indien u het prettig vindt, kunt u een hand- doek meenemen.

4. De Lelystadse Boer

 

Datum: donderdag 26 augustus
Tijd: nog niet bekend

Het biologisch-dynamisch agrarisch bedrijf De Zonneboog van de familie Schieman is een bedrijf met geschiedenis. Al pionierend, gestart in 1971, heeft dit bedrijf in de afgelopen 50 jaar grote ontwikkelingen en veranderingen doorgemaakt. Zij schakelde om van gangbare akkerbouw naar biologisch-dynamische teelt met een scala aan producten en gewassen.

Tijdens de excursie horen we het verhaal van het bedrijf en ook van het project De Lelystadse Boer. Dit project is een samenwerkingsverband van 70 agrarische bedrijven rond Lelystad Airport.

En hieronder een fietsactiviteit die u zelf kunt ondernemen

Geniet op de fiets van het agrarisch buitengebied van Lelystad

Stichting de Lelystadse Boer onderneemt al een aantal jaren diverse activiteiten om de inwoners van de stad kennis te laten maken met de agrarisch buitengebied. Juist in deze coronatijd wordt het steeds duidelijker dat ‘voedsel van dichtbij’ veel voordelen biedt. Wat is er dan mooier dan op de fiets het gebied in te gaan en te ervaren waar ons dagelijks voedsel groeit.

Inmiddels zijn 2 routes beschikbaar (25km en 40km). De routes leiden u door mooie natuur en langs prachtige akkers. En geniet vooral ook van de bloeiende akkerranden. Vele kilometers akkerrand zijn dit voorjaar ingezaaid met prachtige bloemenmengsels. Een lust voor het oog en vooral ook van belang voor vlinders en bijen. Onderweg zijn er meerdere mogelijkheden voor een hapje of een drankje bij o.a IJskraam Brouwer aan de Zeebiesweg, Hans en Grietje aan de Sternweg, Harderhaven, en de Polderkip aan de Vogelweg.

 

Algemene voorwaarden

Privacy Verklaring

Stichting Senioren Zomerdaagse Lelystad
Tel: 06 30 68 12 36
zomerdaagse@outlook.nl